Annorlunda dyk

December 28, 2014

Vrakdykning är något som är enormt spännande och intressant men även det kan bli vardag om man gör det för mycket. Som tur är finns det andra, lite mer undra dykningsvarianter som man kan testa på. Här kommer de mest annorlunda exemplen vi hittat.

Konstverk på havets botten

Den brittiska konstnären Jason de Caires Taylors har riktat in sig själv på en väldigt speciell nisch. Han har nämligen valt att arbeta med konst, under vattnet. Konstverken som är gjorda för att belysa människans sköra och oklara balans med naturen befinner sig runt om i hela världen på olika djup. Det enda som de har gemensamt är hur slående de är och hur intressant det är att se vattenlivets påverkan på skapelserna allt eftersom tiden går. Mer information och bilder på skulpturerna finns på konstnärens hemsida.

Undervattenspoker

tärningar under vattnetAtt spela poker under vattnet kanske först låter som ett skämt men det, tillsammans med andra typer av “extrempoker”, är faktiskt något som verkar bli allt mer populärt världen över. Den mest avancerade tillställningen verkar utan tvekan vara denna från Saint Kitts i Karibien. Det är dock inte den enda tävlingen av det slaget som har funnits. Söker man på undervattenspoker så hittar man flera videos på olika tillställningar, bland annat denna från Alberta, Kanada.

Om videon lockar så behöver det inte vara allt för svårt att testa på det själv. Så länge man har kort som klarar vatten samt en plats att spela på så borde det vara att köra igång. Om man inte kan spelet så kan det självklart vara ett problem men med reglerna som du kan hitta här och några spelrundor så greppar man snabbt grunderna. Precis som med allt annat så gäller även här uttrycket övning ger färdighet.