Dyka vid Motala

Det finns många fina möjligheter till dykning i vattnen utanför Motala. Vi ger dig bra länkar för att komma igång med dykning och letandet efter vrak och gömda skatter i Vätterns botten.

Det finns några riktigt intressanta vrak i denna del av Vättern och ett av dem är Måsen som ligger på 38 meters djup vid ön Fjuk. Måsen låg för ankar utanför Motala när en svår storm drabbade sjön och Måsen slets loss. Ett annat vrak som är intressant att dyka vid är Kung Ring som ligger lite grundare. Hon finns på 15 meters djup nordost om Erkerna.

Motala i sommar?

Om du känner för en spännande sommar som dessutom är lärorik kan du alltså besöka Motala för att lära dig dyka. Hotellet för semestern i Motala bokar du enkelt på hotellmotala.se i ett mycket säkert bokningssystem. Det är bra om man hittar ett hotell nära hamnen i Motala och nära de dykarklubbar som finns här. Det gör att du inte behöver spendera tid på att resa fram och tillbaka i en stad du kanske inte känner till så väl. På den bokningssida vi tipsat om kan du enkelt ta fram kartan och se var hotellen ligger. Det gör att du kommer att hitta ett bra geografiskt läge för ditt rum.

Motala Dykcenter

Vid Tullkammaren i Motala hamn hittar du Motala Dykcenter. De erbjuder olika kurser och äventyr både för dig som nybörjare och dig som van dykare. För nybörjaren börjas dykträningen i en simbassäng och så småningom kan man ge sig ut i öppna havet. Advanced open water är en kurs för den som vill lära sig lite mer om dykning för att kunna dyka i  olika förhållanden, tex på natten, dyka lite djupare eller lära sig navigera vid dålig sikt. De ger gärna råd när du ska köpa en ny dykarutrustning eller komplettera den du har. Självklart kan du sitta ner och ta en kopp kaffe, bläddra i dyktidningar och snacka med de sällskapsglada killarna i butiken.