Flytväst på sjön

June 13, 2013

Att vara ute och dyka är en spännande upplevelse och man kommer till en helt ny värld som inte så många får uppleva. Säkerheten är viktig då man dyker men även för de som följer med och inte dyker. Att ha flytväst kan tyckas som självklart, men tyvärr så kanske det inte är alla som tänker så.

När du åker bil så är det lag på att man ska använda bilbälte och små barn sätts i barnstolar och man tänker på säkerheten i första hand. Man kan tycka det är lite slarvigare när det gäller båtar. Man kan aldrig förutse om det kommer att hända något vare sig det är på sjön eller i trafiken. Men om man är förberedd och har rätt utrustning för sin båttur så har man större chans att kunna agera rätt om det händer något. Att kunna simma är det absolut viktigaste för säkerheten på sjön.

Så se till att även de som inte dyker har flytväst och att det finns ett bra säkerhetstänk i båten ni färdas, om ni som familj “bara” åker ut en sväng på sjön så är det inte bara barnen som ska ha flytväst utan även de vuxna. Föräldrarna och alla vuxna måste föregå med gott exempel och använda flytväst.