Härliga upplevelser

June 26, 2016

Det finns många härliga upplevelser som vi kan få vara med om, bara vi tar oss tid. Att hitta en fritidssysselsättning som man år efter år kan ha glädje att få hålla på med. Vissa sysselsättningar går ju att kombinera och de fungerar riktigt bra ihop.

dykning

Dykning

Att börja med dykning kan göra vem som helst lycklig, har du inte dykt tidigare kolla upp någon dyklubb i din närhet. Denna frihetskänsla när man kommer ner under vattenytan och sväva fritt i det stora blå, eller i en insjö hemma i Sverige fungerar också. Det kan vara helt magiskt oavsett i vilket vatten du dyker, den känslan att kunna andas med syrgas under att man får se och uppleva saker som man aldrig sett tidigare. Dock ska man vara medveten om att djupdykningar kräver träning och kunskap, annars kan det vara rent av livsfarligt. Man kan ta certifikat för dykning om man planerar på att dyka ned till vrak eller i grottor. Enklare dykningsresor kan man dock göra efter en kort föreläsning och lite träning tillsammans med en certifierad dykare.

 

fishing-reel

Fiske

Fiske är ett relativt enkelt fritidsintresse, du behöver inte avlägga någon examen för att börja att fiska utan du skaffar dina fiskeredskap, leta upp det bästa fiskevattnet i din närhet och börjar fiska. Det kan vara lite som med jakten att det tar timmar innan du får något napp, men den tiden kan vara hur avkopplande som helst och ge dig en betydligt lägre puls än om det skulle nappa hela tiden. Vilket skulle vara roligt i och för sig. Det finns flera olika typer av fiske beroende på vad man gillar: en del vill sitta i en båt och meta medan andra vill stå i en å och flugfiska. Sedan kan man så klart kastfiska, en av de mer aktiva fiskesätten. Se alltid till att ha en full väska med bra tillbehör för ditt fiskesätt, innan du ger dig ut. Man vill inte stå vid strandkanten och märka att man måste åka hem och hämta något.