Kurser

Motala

Om du inte sedan tidigare är en van dykare så finns det stora möjligheter att lära sig dykning i Motala. Detta är den stad i Vättern med kanske störst tradition av dykning där det finns stora möjligheter att lära sig grunderna. Här finns också spännande vatten att dyka i.

Det första och kanske bästa steget att ta är att ta kontakt med Motala Dykcenter eller DK Octopus. Dessa båda klubbar har ett varierat utbud av kurser och utbildningar och här kan man få prova på dykning både i bassäng och i Vättern. Här kan du också få tips och information om den utrustning du kommer att behöva.

Motala Dykcenter har ett intressant upplägg på en av deras kurser som innebär att man läser sig till de teoretiska grunderna på hemmaplan för att sedan vara förberedd för dykövningarna under semestern och besöket i Motala. Hos dem finns också en kurs som kallas “Open Water” som efter avslutningen ger internationellt gällande certifikat. Kursen är på totalt cirka 40 timmar och den första tiden tillbringar man i en bassäng för att avsluta med två dagars dykning ute i Vättern. Det krävs inga grundkunskaper för att få delta i kursen, men man måste ha fyllt 15 år och man måste kunna simma 200 meter.

DK Octopus har också en hel del utbildningar och kurser och här börjar man också sin dykarkarriär i en simhall. Här arrangeras en Open Water-Kurs som är en grundutbildning. Man måste vara medlem i klubben för att få delta på dessa utbildningar.

Jönköping

Oxygene Jönköping ligger i centrala Jönköping på Oxtorgsgatan 20. Butiken är en välsorterad dykbutik med ett komplett sortiment för bland annat sportdykning, fridykning, vrakdykning och teknisk dykning. Centrat är ett av Sveriges mesta utbildningscenter med sin egen Course Director i huset.

Oxygene Jönköping utbildar alla från Nybörjare till Instruktör. De erbjuder bland annat en grundkurs, Open Water Diver, där du får lära känna den fantastiska undervattens världen. Kurserna varvar dykteori med träning av dykning, både i bassäng och i öppet vatten. Utbildningarna sker i mindre grupper om max 6 deltagare vilket gör att instruktörerna får mycket tid för varje individ. Efter avslutad kurs erhålls du ett dykcertifikat som gäller i hela världen.

Linköping

Linköpings dykcenter ligger på Nya Tanneforsvägen 46 i Linköping. I deras butik kan du hitta utrustning för alla, barn och vuxna, nybörjare och sportdykare. De erbjuder dig att uppleva stillhet och spänning och lovar att dykning är ett äventyr som fängslar.

Linköping dykcenter har ett brett utbud av kurser. Hit kan du komma helt som nybörjare eller komma för att gå någon mer avancerad kurs.  Centret är ett så kallat ”PADI 5 Star Instructor Development Center” vilket innebär att de erbjuder allt från grundutbildning till instruktörsutbildningar. En av kurserna centrat erbjuder är Open water, en grundkurs, där de erbjuder den unika möjligheten till mycket bassäng tid. Kursen varvar teori med dykning och du får träna i bassäng innan du får prova att dyka i öppet vatten.